Background
5.3.2021puunukke, kokeshi, sorvaus, käsinsorvattu, käsinmaalattu, suomalainen, japani, akryylimaalaus, askartelu

Japani ja Suomi yh­dis­ty­vät Kokeshi-puu­nu­keis­sa

Hahmot ovat 8 cm korkeita ja olen maalannut ne ak­ryy­li­vä­reil­lä sekä vii­meis­tel­lyt ve­sio­hen­tei­sel­la lakalla

Isopäiset puunuket edustavat japanilaista kokeshi-tyyliä. Kuvan puuaihiot ovat 8 cm korkeita ja ne on sorvannut satakuntalainen sorvaajamestari suomalaisesta koivusta. Olen itse seisonut sorvin ääressä ja kertonut millaisia puupäitä haluaisin hänen minulle tekevän. Ammattiosaajan työskentelyä oli ilo seurata.


Valmiina kaupan hyllystä tällaisia isopäisiä puuaihioita ei mistään saa. Samantyylisiä voi tilata tehdasvalmisteisena esimerkiksi USA:sta, mutta erittäin mielelläni maalaisin vain suomalaista puuta. Metsiä meillä kyllä riittää. Puupäiden sarjasorvaaja sen sijaan on edelleen hakusessa.


Valokuvassa näkyvä pariskunta on ensimmäinen, jonka olen juuri tämänmallisista ja -kokoisista puupäistä maalannut. Yllättävän kauan kesti, ennenkuin rohkenin tarttua maalisiveltimeen. Ideoista minulla ei ole pulaa, perheenjäseneni voivat sen todistaa.

PicsArt_03-06-05.10.53.jpg-me

Puuhahmojen aihe on japanilaisteemainen kir­jain­merk­ki­ko­kei­lu­ja myöden. Pariskunnan olen maalannut akryyliväreillä sekä viimeistellyt vesiohenteisella lakalla.


Alla oleva valokuva havainnollistaa miten erityylisiä esimerkiksi suorasta kartiosta maalaamani hahmo ja isopäinen mieshahmo ovat. Toinen hahmoista on jo lakattu, toinen ei. Ne maalaamattomat puupääaihiot mitä myyn (mm. suora kartio 8 cm), on valmistettu EU:n alueella. Materiaali on käsittelemätöntä puuta, pääosin pyökkiä.

PicsArt_03-06-05.18.32.jpg-me

Viimeisessä valokuvassa näet, minkäsorttisia "100 % aitoja suomalaisia puupäitä" minun olisi tarkoitus maalata lisää. Isopäisiä puupäitä on myös tarkoitus laittaa myyntiin, heti kun vain saan niitä jostain järkevään hintaan ostettua. Verkkoja on heitetty vesille jo pitkään. Hiljaa hyvä tulee, eli sopivaa mätsiä vielä odottelen.

PicsArt_03-06-05.29.13.jpg-me

Puupäiden potentiaali on rajaton! Laitan someen ja www-sivuilleni maalaus- ja askarteluvinkkejä kevään aikana. Ota siis some-tilini seurantaan - ties vaikka juuri sinä ryhtyisit puupäämaalariksi!


#puu #suomalainenkäsityö #puupää #puupäät #pegdolls #isopää #puuhahmo #puunukke #puuhahmo #puufiguuri #sorvaus #puusorvaus #sorvaajamestari #woodcarving #puupäämaalari #askartelu #maalaus #värkkäily #käsinmaalattu

Merja_Lehtonen.jpg-me

Merja Lehtonen

Puupäämaalari, sivutoiminen yrittäjä | FM (digitaalinen kulttuuri), Tradenomi (AMK)

FB_Pegpro_kansi_puupaa_eitekstia.png-me

Yh­teys­tie­dot

Puupäät | Pegpro

Merja Lehtonen

info@puupaat.fi

044 977 2496

Ruukintie 400

29320 Leineperi

Ulvila | Satakunta

AUKIOLOAJAT >>

Tuotteiden tilauslomake >>

Logo_valkoinen_ympyra.png-me

Puupäät - Pegpro

Puupäät ovat puusta sorvattuja pelkistettyjä puuhahmoja ja pelinappuloita, joita voit maalata tai vaatettaa tai muuten vain tuunata oman mielesi mukaan.


Y-tunnus 3137476-9

ALV.rek. FI31374769Linkit

www.puupaat.fi

Somessa @puupaat.fi


Tuotteita myynnissä Käsityötalo Sekstetissä (Leineperin Ruukki)

FB: @ka­si­ty­ota­lo­seks­tet­ti

IG: @kasityotalo

www.leineperinruukki.fi

FB ja IG: @leineperinruukki

© Pegpro 2022. Kaikki oikeudet pidätetään.