Background
27.2.2021puupäät, nuttura, akryylimaalaus, puutyöt, dremel, askartelu, puunukke, ripset

Muu­ta­mal­la si­vel­ti­men­ve­dol­la pelokas puu­pää­sak­ki muuttaa ilmettään

Vaatteet vielä olisi tarkoitus maalata ja vii­meis­tel­lä lakalla.

Olen ostanut kuvassa näkyvät puupääaihiot vuosi sitten testimielessä. Uutta erää en tilannut, sillä puun pinta on varsin karhea. Varsinkaan pikkupuupäille ei silmäripsien maalaaminen suoraan puun pinnalle sujunut kovinkaan hyvin.


Lopputuloksen kannalta paras ratkaisu olisi ollut, että:

  • ️ olisin hionut puun pinnan santapaperilla sileäksi, ja/tai
  • ️ olisin pohjamaalannut kasvot.

Halusin kuitenkin kokeilla, onnistuuko ripsien maalaaminen vai ei. Nutturat kun onnistuin jo kiinnittämään poran, puutikkujen ja liiman avulla.

IMG_20210306_182933.jpg-me

Pienimmät puupäät ovat ilman nutturaa alle 3,5 cm korkeita, eli ripsien maalaaminen oli melkolailla tarkkaa puuhaa. Vaikka käytössäni oli ekstrapieni sivellin (0/10), vähän suttuiseksi meni, kun joutui useamman kerran sutimaan.


Kehuin aiemmin some-kanavissani, että olen käyttänyt porakonetta em. nutturoiden kiinnittämistä varten (porasin reikiä päähän). Ehdottomasti haluan korjata, että käyttämäni laite oli Dremel, eräänlainen puu­värk­käi­ly­har­ras­ta­jien must-monitoimikone. Minulle kyllä täysin uusi tuttavuus. Pinterest onneksi on täynnä vinkkejä siitä, mitä Dremelillä voisi tehdä (jos osaa).


No, aina voi opetella ja oppia uutta - ties millainen pientimpuri tästä pläkkisepän tyttärestä vielä kuoriutuu.


Kuvan puupäistä yksi on jo löytänyt uuden kodin itselleen, mutta muille olisi vielä tarkoitus maalata vaatteet ja viimeistellä puuhahmot vesiohenteisella lakalla.

Vinkkejä puu­pää­maa­lauk­sen aloit­ta­mi­sek­si

Yllättävää kyllä, pienten puupäiden maalaaminen on paljon työläämpää kuin isompien. Tämä olen itse oppinut kantapään kautta. Suosittelenkin aloittamaan noin 6 cm korkeista puuaihioista.


Esimerkiksi kaarevamallinen on helppo käsitellä ja maalata. Lapsen käteen sopii pienempikin koko, vaikkapa kaareva 48 mm. Kaarevista on sitten sitten helppo siirtyä sekä pienempiin että isompiin kokoihin. Näitä testailuja helpottamaan olen koostanut kaksi erilaista valmista puupääpakettia (>> Tutustu tuotteisiin).

PicsArt_03-06-05.00.04.jpg-me

Syy, miksi olen päätynyt myymään juuri EU:ssa valmistettuja puupäitä, perustuu useisiin testiostoihin ja maalaustestailuihin. Päätöksen tekeminen oli helppoa. Puupäiden laadukkuus, tasalaatuisuus ja toimitusvarmuus ovat huippuluokkaa.


Kun tein testiostoja, huomasin että monien verkkosivujen ilmoituksista puuaihioiden kokoa sai hakemalla hakea. Kun koon viimein löysi, syy näennäisen edulliselle hinnalle selvisi: puupään koko oli usein paljon pienempi, kuin mitä kuva antoi ymmärtää. Jopa harhaanjohtavia valokuvia saattoi olla tuotteiden yhteydessä.


Isot säästöpakkaukset puolestaan sisälsivät monesti eri kokoja, ja pieniä oli pääsääntöisesti enemmän kuin isoja. Tämä ei aina ilmoituksesta heti ilmennyt. Lisäksi tilatun tuotteen laatu ei usein vastannut sitä mielikuvaa, mitä valokuvasta voisi päätellä. Laadukkaita tuotteita tietenkin oli tarjolla myös.


Olen törmännyt myös siihen, että jopa puolet tuote-erästä oli myyntiin kelpaamattomia. Etenkin silloin on harmittanut tosi paljon, jos puupään malli ja koko ovat miellyttäneen, mutta laatu on ollut täysin ala-arvoista. Omiin maalaustestailuihin ne kuitenkin kelpaavat. Ja Dremel-testailut varmasti jatkuvat myös!


Sinulle annan vinkiksi, että vertaile tuotteita ja lue tuotekuvaukset tarkkaan ennen kuin tilaat.Lisään puupäihin liittyviä askartelu- ja maalusvinkkejä some-kanaviini @puupaat.fi ja tänne nettisivuille myös. Kannattaa siis ottaa sometilini seurantaan - ties vaikka juuri sinä ryhtyisit puupäämaalariksi!Jäikö joku asia mietityttämään? Kysy lisää, vastaan mielelläni kysymyksiisi!#puupäät #nutturat #ripset #akryylimaalaus #puutyöt #dremel #timpuri #pläkkiseppä #askartelu #uudenoppiminen #puutappi #puunuppi #puutappinukke #puuhahmo #puunukke #puufiguuri

Merja_Lehtonen.jpg-me

Merja Lehtonen

Puupäämaalari, sivutoiminen yrittäjä | FM (digitaalinen kulttuuri), Tradenomi (AMK)

FB_Pegpro_kansi_puupaa_eitekstia.png-me

Yh­teys­tie­dot

Puupäät | Pegpro

Merja Lehtonen

info@puupaat.fi

044 977 2496

Ruukintie 400

29320 Leineperi

Ulvila | Satakunta

AUKIOLOAJAT >>

Tuotteiden tilauslomake >>

Logo_valkoinen_ympyra.png-me

Puupäät - Pegpro

Puupäät ovat puusta sorvattuja pelkistettyjä puuhahmoja ja pelinappuloita, joita voit maalata tai vaatettaa tai muuten vain tuunata oman mielesi mukaan.


Y-tunnus 3137476-9

ALV.rek. FI31374769Linkit

www.puupaat.fi

Somessa @puupaat.fi


Tuotteita myynnissä Käsityötalo Sekstetissä (Leineperin Ruukki)

FB: @ka­si­ty­ota­lo­seks­tet­ti

IG: @kasityotalo

www.leineperinruukki.fi

FB ja IG: @leineperinruukki

© Pegpro 2022. Kaikki oikeudet pidätetään.